25 Eylül 2020

Doğumsal veya sonradan kalp hastalığı oluşan çocukların takip ve tedavisini yapan Hastanemiz Çocuk Kardiyoloji Bölümü bünyesinde Çocuk Ekokardiyografi Odası hizmete girdi.

Hastanemiz, çocuk hastalıklarının tanı ve tedavisinde modern teknolojik donanımı hastanemize kazandırarak hekimlerin daha emin adımlarla hareket etmesine olanak sağlıyor. Erişkin Hastalardan ayrı olarak konumlandırılan yeni Çocuk Ekokardiyografi Odasında alanında uzman Çocuk Kardiyoloğu ve ekibi tarafından hasta kabulü yapılmaya başlandı.

Çocuk Kardiyoloji Bölümünde hizmete giren çocuk ekokardiyografi cihazı ile her yaştaki çocuk kalbinin ultrasonografik yöntemle yapısal ve fonksiyonel yönden değerlendirilebiliyor. Çocuğa hiçbir şekilde zarar vermeyen tanısal bir yöntem olan Çocuk Ekokardiyografiyle ile kalbin yapısal anormallikleri (kalp boşlukları arasındaki delikler, kalp etrafında biriken sıvı, kalp içi kitleler vb.) tespit edilebilirken, kapakların şekli, hareketi, darlıkları veya kaçakları da gösterilebiliyor. Güvenli, ağrısız ve radyasyon içermeyen bir tetkik olan Ekokardiyografi ile aynı gün sonuç alınabiliyor.

Hastanemizde çocuklar için özel tasarlanmış poliklinik, çocuk acil, yataklı servis ve yenidoğan yoğun bakım alanları ile 24 saat hizmet sunulduğuna dikkat çeken Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, çocuk hastalara en doğru tanıyı koymak amacıyla hizmete giren yeni çocuk ekokardiyografi odasının hastaneye kazandırılmasında emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere tüm idarecilere teşekkürlerini iletti.