27 Nisan 2020

Dünyada ve ülkemizde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele devam ederken, hastanemizde acil ve kritik sağlık sorunu yaşayan hastalarımıza müdahale edilerek şifa verilmeye devam ediliyor.  Mide çıkışında darlık nedeniyle kilo kaybeden 40 günlük bebek hastanemizde yapılan ameliyat sonrası sağlıkla taburcu edildi.

30 yaşındaki Elif Şenel, yeni doğan bebeğinde kusma nedeniyle kilo kaybı yaşaması sonucu Hastanemize başvurdu.  Hastanemizde yapılan klinik değerlendirme sonucu 40 günlük Efe Şenel için mide çıkışındaki darlık (pilor stenozu) saptanarak ameliyat kararı alındı. Tıp Fakültemiz Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Kabaklıoğlu tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan minik Efe taburcu edildi.

Yapılan operasyon ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Kabaklıoğlu, bu hastalığın toplumumuzda nadir görüldüğünü ifade ederek “Bebeğimiz kusma şikayeti ile geldi. 40 günlük bebeğimiz 20 günlükken kusmaya başladı. Mide çıkışında darlık vardı. Bebeğimiz kustuğu için artık beslenemez hale gelmişti. Hastanemize geldiğinde kilo ve su kaybı nedeniyle hayati tehlikesi oluşmuştu. Corona salgını döneminde sadece bu virüs ile uğraşmıyoruz. Acil hastalarımızla da ilgileniyoruz. Dolayısıyla hazırlıklarından sonra ameliyatı yaptık. Şuanda iyi durumda. Bebeğimiz ve annemiz mutlu, biz mutluyuz. Sağlıkla taburcu edeceğiz.”dedi.

Bebeğinin sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden anne Elif Şenel, doktorumuz ve  ekibine teşekkür etti. Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay da içinden geçtiğimiz bu zorlu koşullarda ameliyatı gerçekleştiren Dr. Kabaklıoğlu’a teşekkür etti.