16 Şubat 2020

Kalite yolculuğuna 2011 yılında başlayan ve kalitesini her yıl bir adım daha ileri taşımaya devam eden Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan dış değerlendirilmede kalite puanını daha da yükseltmeyi başardı.

Hastanemiz; Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından Sağlıkta Kalite Standartları’ndan (SKS) değerlendirmeye tabi tutuldu.  Bir ekip koordinatörü ve üç değerlendiriciden oluşan dört kişilik bir ekip,  hastanemizi bakanlıkça belirlenen toplam 33 bölüm 90 standarttan değerlendirdi.  Doküman ve uygulama bazlı olarak 1 gün süren değerlendirme ve inceleme sürecine Hastanemiz Yönetimi, Kalite Yönetim Ekibi ve Bölüm Kalite Sorumluları eşlik etti. Yapılan değerlendirme sonrasında Hastanemiz, Sağlıkta Kalite Değerlendirmelerinde 100 üzerinden 94,03 puan alarak bu alanda en iyi üniversite hastaneleri arasında yerini aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılında Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) Versiyon 4’e göre yapılan ilk dış değerlendirmede 88 puan alan hastanemiz, standart ve gösterge sayısı artan SKS Versiyon 5’e göre 2020 yılında değerlendirilerek kalite puanını başladığı noktadan 6 puan yukarıya taşımış oldu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, hastanemiz idaresi ile birlikte değerlendirme sürecini başarıyla tamamlanmasında emeği geçen bölüm kalite sorumlularıyla bir araya geldi.

Hastanemizin 2011 yılında eski Başhekimimiz merhum Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı döneminde ve üniversite hastaneleri içinde ilk olarak bu sürece girdiğini anımsatarak konuşmasına başlayan Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, bu başarının yakalanmasında kurumumuzda yerleşen kalite kültürünün ve ekip çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Sürekli gelişimi ve iyileşmeyi benimseyen bir yaklaşım ile kalite çıtasını daha da yükseltmek istediklerini ifade eden Başhekimiz Prof. Dr. Balbay, özverili çalışmalarından dolayı hastanemiz kalite sorumlularına, kalite koordinatörü ve ekibine, ilgili başhekim yardımcılarına, başmüdürlük ile ilgili müdür ve müdür yardımcılarına ve ihtiyaç duyulan kaynakların sağlanmasında desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başta olmak üzere tüm idarecilere Başhekimlik adına teşekkür etti.

Kurumumuzda kalitenin geliştiğini gözle görülür şekilde hissettiklerini belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniversitemizde kalite perspektifinin yerleşmesinde eski Başhekimimiz merhum Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı’nın büyük katkısı olduğuna işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bugün gelinen noktada merhum Bahçebaşı’nın vizyoner bir insan olarak yaptığı katkılara şahit olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Yapılan değerlendirmenin iyi puanlarla karşılık bulmasının hedeflere ne derece ulaşıldığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çakar, “Ekip arkadaşlığı olmadan hiçbir işi başarmak mümkün değil. Geçmişten bugüne kalite sürecinde emeği ve katkısı bulunan yöneticilerimize ve sizlere gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  Toplu fotoğraf çekimi ile program sonra erdi.