11 Şubat 2020

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Diyabet Merkezi ekibi; izlem altında olan diyabetlilerinin hastane kontrollerinden keyif alabilmesini sağlamak için çalışıyor.  Sosyal aktivitelerde deneyimli diyabetli gençler, sömestr tatilini bölerek hastane kontrolüne gelen diyabetli çocuklarımız için vakit ayırarak güzel bir gün yaşamalarını sağladılar. Diyabetli çocukların muayene ve görüşmelerinin yanı sıra bekleme süreleri düzenlenen etkinliklerle değerlendirildi.   Diyabetli çocuklarımıza renkli sertifikalar hazırlayarak takdim eden gençler;  yüz boyama, oyun aktiviteleri ile eğlenceli vakit geçirmelerini sağlarken;   aile sohbetleri ve hemşire Seltap Taş tarafından yapılan “Spor ve Diyabet” sunumu ile faydalı bilgiler edinilmiş olundu. Hastane yönetimimiz tarafından da diyabetlilere çay ve börek ikramı yapıldı.

Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu,  “Bu etkinlikte emeği geçen gençlerimiz İrem Arslan ,Ezginur Kaya ,Burak Muslu  ve Enes Yıldırım’a teşekkür ederiz.”dedi.