12 Aralık 2019

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerimiz ve hastanemiz personelleri 11. Uluslararası Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi’nden birincilikle döndü.

27 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri Antalya’da gerçekleştirilen kongrede Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Sterilizasyon Ünitesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından hazırlanan “Kullanılmış Lümenli Aletlerin Temizlik İşlemleri Sonrasındaki Kirlilik Yükü Ve Mikrobiyolojik Yük Miktarlarının Araştırılması” başlıklı poster bildirisi 96 poster arasından birincilik ödülüne layık görüldü.

Poster bildirisi birincilik ödülünü almaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Emel Çalışkan, Araştırma Görevlisi Nagihan Memiş, Sterilizasyon Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Elif Saba, Enfeksiyon Hemşireleri Ayşe Danış ve Selvi Yener üniversitemizi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Poster bildirisini hazırlayan ekibi makamında ağırlayan Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve hastane yönetimi, öğretim üyelerimiz ve personellerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.