15 Kasım 2019

Diyabet Haftası dolayısıyla Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çocuk ve gençlerde görülen diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikler, hastanemiz yataklı servisler girişinde sergilenen “Diyabetle yaşamayı öğreniyorum” sergisinin açılışı ile başladı. Tip1 Diyabet tanısı konmuş hastanemizde tedavi gören 6-12 yaş arası çocukların yaptığı resimlerin yer aldığı sergiyi Başhekim Yardımcımız Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, çocuk diyabet merkezi ekibi ile birlikte gezerek bilgiler aldı.  Çocukların kronik hastalıklarıyla başa çıkmalarına destek olmak amacıyla hastanemizde sosyal hizmet uzmanı eşliğinde resmettikleri çizimler, sergiyi gezenler tarafından beğeni topladı.

Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisinde devam eden programa katılan diyabet hastası çocuklar ve aileleri için illüzyon gösterisi, müzik ve şiir dinletisi ile yüz boyama aktiviteleri gerçekleştirildi. Programa katılan Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, gayretli, çalışkan ve iletişim kanalları açık olan hastanemiz diyabet ekibinin eldeki tüm imkanları kullanarak en iyi hizmeti vermeye çalıştığını ifade etti.  Hastanemiz çocuk diyabet merkezinin bu alanda en iyi merkezlerden biri olduğunun altını çizen Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Balbay, merkezin bu başarısının da uluslararası ödülle taçlandırıldığını anımsatarak başta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı olmak üzere tüm diyabet ekibi üyelerini tebrik etti.

Diyabet ekibinin başarısında en önemli üyenin diyabetli hastanın kendisi ve ailesi olduğunu vurgulayan Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu da, “ Diyabet haftamıza güzel gelişmelerle başladık. Çocuk Diyabet merkezi, Türkiye’de sertifika almış ikinci merkez. Bu sertifikadan sonra 2019 yılı Avusturya’da en iyi ilerleyen merkez ödülünü de almış bulunmaktayız. Yöneticilerimizin desteği ve diyabet ekibimizin gayretli çalışmaları olmadan yapamazdık.  En önemlisi de gençlerimiz, çocuklarımız ve ailelerimizle iyi bir takım çalışması içinde olmamızdı. Bu nedenle hepinize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Etkinlikler, pasta kesimi ve ikramlarla son buldu.