05 Kasım 2019

Hastanemizde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla stant kuruldu.

Kan alma birimi bekleme alanında kurulan stantta Hastanemiz Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Türkay Akbaş ve ekibi; hasta, hasta yakınları ve çalışanlara broşür dağıtarak organ bağışı hakkında bilgiler verdi. Stanttı ziyaret ederek bağışta bulunmak isteyen gönüllülere Hastanemiz Organ Bağış Birimi tarafından form doldurularak bağış kartı verildi. Bağışta bulunmak isteyenlerin aileleri ve yakın çevrelerini mutlaka bilgilendirmeleri gerektiğinin altını çizen Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Türkay Akbaş, bu bilgilendirmenin beyin ölümünden sonra yapılacak görüşmede karar verme sürecini etkilemesi açısından yararlı olacağını kaydetti.

Vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gören organ ve doku bağışı standımız, 8 Kasım Cuma gününe kadar hastanemiz bekleme alanında bilgilendirme yapmaya devam edecek. Öte yandan  hafta dolayısıyla hastanemizin çeşitli alanlara organ bağışı konusunda farkındalığa dikkat çekmek amacı ile afişler asılırken, hastanemiz bekleme alanlarındaki tanıtım ekranlarına Sağlık Bakanlığı organ bağışı konulu kamu spot videoları yüklendi.