09 Ağustos 2019

Hastanemizde Dünya Hepatit Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Dünyada önemli sağlık sorunlarının başında gelen hepatit virüslerine dikkat çekmek ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirerek farkındalık arttırmak amacıyla hastanemizde stant kuruldu. Hastanemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nevin İnce ve ekibi;  hasta ve hasta yakınları ile hastanemiz çalışanlarına hepatitlerin bulaş yolları ve tanı yöntemleri konusunda bilgiler paylaştı.

Hastanemiz Dr. Talat Bahçebaşı Binası Kan Alma Birimi’nin bulunduğu hasta bekleme alanında kurulan stantta hastalığın seyri ve sonuçlarına dikkat çeken stantta görevli çalışanlarımız, merak edilen soruları cevaplandırarak bilgilendirici broşür dağıttı.

Stantta Hepatit B ve C tarama testlerinin mutlaka yaptırılması gerektiği üzerinde durulurken, tedavi ve korunma yolları anlatıldı. Bilgilendirme standını ziyaret eden hasta ve yakınları, edindiği faydalı bilgilerden dolayı, görevli personele ve Hastanemiz Yönetimine teşekkür etti.