14 Haziran 2019

Hastanemiz İnfertilite Polikliniği'nde çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için 'Stres Azaltma Programı' yeniden başladı.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Karaca tarafından her hafta Perşembe günü 13.00-16.00 saatleri arasında yapılan programdan polikliniğe çocuk sahibi olmak için başvuran hastalar, talepleri doğrultusunda faydalanabiliyor. Stres Azaltma Programına hastalar grup çalışmalarına katılacakları gibi bireysel veya çift olarak başvuru yapabiliyor.

Hastanemizde geçtiğimiz yıl boyunca grup çalışmaları şeklinde uygulanmış olan programa katılan kadınların stres, depresyon ve kaygı düzeylerinde anlamlı bir azalma olduğu bilimsel çalışma ile de saptanmıştır. Programa katılan hastaların olumlu geri bildirimleri hazırlanan broşürlerde de yer almıştır.

'Stres Azaltma Programı' Kasım 2018 tarihinde düzenlenen V. Ulusal IX Uluslarası Psikiyatri Hemşireliği Kongresi’nde 'Türkiye Ruh Sağlığı ve Tedavi Vakfı' ve 'Psikiyatri Hemşireleri Derneği' tarafından en iyi 'Bakım Uygulamaları' ödülünü almıştır.