16 Mayıs 2019
“12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” dolayısıyla Hastanemizde kutlama programı düzenlendi.

Hastanemiz konferans salonunda düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Tıp Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bora Büken, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Başhekim Yardımcılarımız Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan,  Prof. Dr. Alp Alper Şafak, Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Okan Karaduman,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Eker, öğretim üyelerimiz, idari personelimiz, hemşireler ve sağlık personellerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hastanemiz Başhemşiresi Nevin Şen, Türkiye’de yaklaşık 170 bine yakın hemşire ile sağlık sektörü içesinde en fazla sayıya sahip meslek grubu olduğuna dikkat çekerek sektör içinde hemşireliğin önemine vurgu yaptı.  Hemşirelerin 7/24 özveriyle, fedakârca ve sabırla mesleğini icra ettiklerini belirten Şen, “Dokunduğumuz her hasta ve birey, aileleri oluşturuyor. Aileler toplumu oluşturduğu için o küçük bir dokunuşun inanılmaz kıymetli olduğunu düşünüyorum. Mesleğimizi icra ederken öncelikle kendimizi sevmeliyiz ki bireyleri, hastaları, mesleğimizi ve toplumu sevebilelim. Son olarak bu yılın beyaz kodlarının yaşanmadığı bir yıl olmasını temenni ederek hemşireler gününüzü kutluyorum.” diye konuştu.

Hemşireler haftasının sadece kutlamalarla değil aynı zamanda sorunların ve hakların konuşulduğu bir hafta olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Eker ise, konuşmasında hemşirelerin yerine başka meslek gruplarının görevlendirilmemesi ile ilgili kampanyalara destek verilmesi ve meslek birliğinin oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık sektörünün bir ekip işi olarak görüldüğünden tüm meslek gruplarının ayrı ayrı çok değerli olduğunu dile getiren Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay da, “Hemşire arkadaşlarımızın sağlık iş yükünün önemli bir kısmını üstlendikleri, birebir hasta ve hasta yakınlarıyla hekim kadar belki de hekimden daha fazla muhatap oldukları aşikar. Dolayısıyla yergileri de övgüleri de zaman zaman almaktalar. Gösterdikleri sabır için çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı. Yaklaşık 1 yıldır Hastanemiz başhekimliği, başhemşireliği, başmüdürlüğü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte yoğun bakım ve ameliyathane hemşireliği sertifika programı için çalıştıklarını belirten Başhekim Prof. Dr. Balbay, hastanemizde ilk kez başlayacak sertifika programları ile artık hemşirelerin eğitim için başka kurumlara gitmek zorunda kalmayacağını da müjdeleyerek sözlerini tamamladı.

Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu da konuşmasında yaşantımızın en değerli varlığının sağlığımız olduğuna dikkat çekerek gece gündüz demeden fedakârca çalışan hemşirelerin haftasını kutladı.

Bugünün hemşireler ve tüm sağlık çalışanlarının verdiği emeklerin yüz yüze takdir edilmesi gereken bir gün olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Hepinizin bildiği gibi son yıllarda sağlık sistemimizde yaşanan yoğun gelişmeler ve ilerlemeler hasta ve hasta yakınlarının beklentilerini son derece yükseltti. Bence son yıllarda sağlık alanında yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de beklentinin bu kadar yükselmesinden kaynaklanıyor. Bu sebeple sizlerin sabrınızı koruması, iletişim yeteneğinizin sonuna kadar kullanması, heyecan ve dinamizminizi kaybetmeden çalışması çok zor. Çok meşakkatli bir meslek icra ettiğinizi biliyorum. Hasta sayısı ne kadar artarsa atsın aynı güler yüzle, aynı şefkat ve azimle görevini yerine getiriyorsunuz. Her mesleğin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Bence mesleği kolaylaştıran ve yaşam içerisinde yaşanabilir kılan onu para kazanma aracı olarak görmemek. Gördüğünüz zaman başarılı olma şansınız da olmuyor. Hepinizin aynı özveri ve heyecanla çalıştığına eminim ve bunu da yakından gözlemliyorum. Allah size sağlıkla ve huzurla uzun yıllar hem üniversitemizde çalışmayı hem de mesleğimize emek vermeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının sonrasında  hastanemizde bu yıl emekliye ayrılan Hemşire Gülsen Özen’e vermiş olduğu hizmetler adına teşekkür edilerek plaket takdim edildi. Program, video gösterimi müzik dinletisi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.