18 Şubat 2019

Hastanemizde Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Erdem Değirmenci ve ekibi, 30 yıldır yürüme güçlüğü ve ağrı ile yaşayan hastanın her iki kalça eklemini tek bir operasyonda yenileyerek bölgemizde yine bir ilke imza attı.

Doğuştan kalça eklemi hastalığı olan evli ve 2 çocuk annesi hasta, yürüme güçlüğü ve şiddetli ağrı şikayetleri ile Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’ne başvurdu.  Dr. Öğr. Üyesi Değirmenci ve ekibi tarafından ameliyat edilmesine karar verilen hasta, yapılan operasyon ve tedavi sürecinin ardından yeniden yürümenin mutluluğunu yaşadı.

Şehir dışından gelerek Hastanemizde tedavi olan hasta, “Daha önce çeşitli merkezlere başvurdum. Bana operasyonun çok riskli olduğu söylenerek tedavim yapılamadı. En sonunda yakınlarımın referansı üzerine hocamıza başvurduk. Kalça hastalığım nedeniyle çok şiddetli ağrı ve yürümekte zorluk çekiyordum. Henüz operasyonun üzerinden 3 gün geçmesine rağmen kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum ve ilk defa yere tam basarak rahat bir şekilde yürüyebiliyorum.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Üniversitemiz Rektörlüğü’nün desteği ile 2017 yılında İngiltere’de Univercity College of London Hospital (UCLH) Artroplasti Kliniğinde eğitim alan Dr. Öğr. Üyesi Erdem Değirmenci, son 1 yılda yaklaşık 150 zorlu vakayı başarıyla gerçekleştirerek bölgemizde önemli bir eksikliği giderdi. Özellikle kalça eklemi hastalıklarında zorlu tedavilerin gerçekleştirilmesi için Hastanemizin gerekli teknolojik, tıbbi ve fiziki altyapıya sahip olduğunu ve son birkaç yıl içinde ekip olarak ciddi tecrübe kazandıklarını belirten Dr. Değirmenci, bugüne kadar şehir dışına sevk edilen özellikle doğuştan kalça çıkığı, bacak kısalığı sebebi ile aksamaları olan ve revizyon (düzeltme) cerrahisi gerektiren zorlu kalça eklemi hastalıklarını Hastanemizde başarıyla tedavi edebildiklerini sözlerine ekledi.

Bu tedavilerin bir ekip çalışması ile gerçekleştirildiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Erdem Değirmenci; özellikle teknik ekipman, ameliyathane ve yataklı servis koşulları konusunda desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz ve Hastanemiz Yönetimi ile Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı öğretim görevlilerine ve klinik çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.