24 Eylül 2018

Üniversitemiz ile İzmir'de faaliyet gösteren Naturin Doğal Ürünler firması arasında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Naturin firması sahibi Dr. Mustafa Yaşar, Genel Müdür Erkan Altuntaş, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Üniversitemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Kaya ve Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Hasırcı katıldı.

İş birliği sözleşmesini Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Naturin firması adına ise Dr. Mustafa Yaşar imzaladı.

Sözleşme, Üniversitemiz ve firma arasında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında yapılacak iş birliği çerçevesindeki ortak Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri için yasal dayanak sağlıyor. Bu kapsamda klinik çalışmalar yürütülmesi ve tedavi metotlarının geliştirilmesi konusunda, ortak Ar-Ge faaliyetlerine ek olarak ortak üretim tesisi kurulması da planlanıyor.

Özellikle MS, ALS, Alzheimer ve Parkinson gibi Dejeneratif Nörolojik Hastalıklar'ın tedavisinde kullanılabilecek ürünlerin geliştirilmesi için ortak Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyeti yürütülmesi amaçlanıyor.

İş birliği sözleşmesi ile ilgili görüşlerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, güzel bir iş birliğine imza attıklarını ifade ederek protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Karşılıklı hediye takdimiyle sona eren imza töreni sonrasında, Naturin firması sahibi Dr. Mustafa Yaşar ve Genel Müdür Erkan Altuntaş, Üniversitemiz Konuralp Kampüsü, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Nükleer Tıp Merkezi ve Deneysel Araştırma Merkezi ile Üniversitemizin ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında ekimi gerçekleştirilen tıbbi bitki bahçelerini ziyaret etti.