12 Mayıs 2018

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Hastanemiz Başhemşireliği tarafından düzenlenen Hemşirelik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik; Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Karaca, Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özen Bekar, Hastanemiz Başhemşiresi Nevin Şen ve hemşirelerimiz tarafından Üniversitemiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı.

Hastanemizin Konferans Salonu’nda devam eden programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Bora Büken ve Doç. Dr. Abdülkadir İskender, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan,  Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Okan Karaduman ile öğretim üyelerimiz, idari personelimiz, hemşirelerimiz ve sağlık personellerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sözlerine hasta ve hasta yakınlarıyla doğrudan iletişim içinde bulunarak çalışan hemşirelerimizin, sağlık sisteminin olmazsa olmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek başladı. Fedakarlık ve özveriyle çalışarak kurumuna, Düzce’mize ve bölgesine değer üreten hemşirelerin emeklerinin karşılığını görmesi ve beklentilerinin karşılaması için çalıştıklarını kaydeden Rektörümüz, vatanından ve kurumundan yana çalışan tüm sağlık personellerinin Hemşirelik Haftası’nı kutladı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu ise gece gündüz demeden zor şartlarda özveriyle çalışan hemşirelerin, insanların en önemli varlığı olan sağlığını koruduğuna dikkat çekerek; “Sizler olmasaydınız; bizler ne yapardık bilemiyorum. İyi ki varsınız. ”şeklinde konuştu.

Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir;   kendisini iyi yetiştiren bir hemşirenin kurumuna ve çalışma arkadaşlarına bilgisel olarak destek vereceğine işaret etti.  Yüksek nitelikli sağlık hizmeti sunan hemşirelik mensuplarının yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Demir;  bu noktada Üniversitemizin yüksek lisans ve doktora programları açtığını ifade etti.

Hemşirelerimizin sağlık sektörünün önemli bir parçası olduğunu anımsatan Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay;  tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftası’nı kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.  Hastanemizde yeni personel alımının ilan aşamasında olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Balbay; böylece kapalı birimlerin hizmete girmesi ve hemşirelerimizin iş yüklerinin hafifletilmesini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Hemşireliğin aşk ve tutku ile yapılabilecek bir meslek olduğunu belirten Üniversitemiz Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, sağlık hizmetinin en önemli parçalarından biri olan hemşirelerle birlikte çalışmaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Hemşirelik mesleğinin insan sevgisi, şefkati ve cömertliğini temel aldığını ifade eden Hastanemiz Başhemşiresi Nevin Şen ise; hemşirelerin toplumun sağlığını koruyucu ve tedavi edici hizmetlerde vazgeçilmez bir öğe olduğunu kaydederek tüm meslektaşlarının Hemşirelik Haftasını kutladı.

Program, meslekte 20. yılını dolduran hemşirelere plaket takdimi ve pasta kesimi ile son buldu.