19 Ocak 2018

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Düzce’de faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş, İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Uzman Duygu Özdemir Cömert ve basın mensupları katıldı.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemiz açısından 2017 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı. 3 fakültesi ve 5 bin öğrencisiyle 2006 yılında kurulan Üniversitemizin, 14 fakültesi ve 30 bin öğrencisiyle akademik yolculuğunun 11. yılında olduğunu ifade eden Rektörümüz, 2017-2018 Akademik Yılı’nda yüzde 95 yerleşme oranıyla tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olduklarının altını çizdi. Uluslarasılaşmaya çok önem verdiklerini belirten Rektörümüz, Üniversitemizde 27 ülkeden 336 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğüne işaret ederek yurt dışı bilimsel etkinliklere katılma desteğini de 3 katına çıkardıklarını sözlerine ekledi.

2017 yılında 184 milyon TL’lik bütçeyi 2018 yılında 217 milyon TL’ye çıkardıklarına dikkat çeken Rektörümüz, döner sermaye bütçesi dahil toplam 350 milyon TL’lik bütçesiyle Üniversitemizin bir dünya üniversitesi haline geldiğini dile getirdi.

Üniversitemiz Hastanesi’nin; Başhekimimiz Prof. Dr. Öner Abidin Balbay öncülüğünde, randevu sistemi, hasta karşılama ve geri bildirim alanları gibi birçok konuda yenilikçi çalışmayı hayata geçirdiğini ifade eden Rektörümüz, yapımı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete başlayacak olan Dr. Talat Bahçebaşı EK Hizmet Binası ile Hemodiyaliz Ünitesinin %120, Kemoterapi Ünitesinin %66 ve Uyku Laboratuvarı kapasitesinin %350 artacağını ve Acil Servisin yeni hastane binasına taşınacağını vurguladı.

Üniversitemizin yatırımlarından da söz eden Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2017 yılında, Dr. Talat Bahçebası Ek Hizmet Binası, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ek Yemekhane Binası, Halı Saha ve Tenis Kortları, Düzce Teknopark ve Cumayeri Meslek Yüksekokulu Binasının yapımının tamamladığını söyledi. Tıp Fakültesi Ek Derslik Binası, Sağlık Bilimleri Fakülte Binası, İlahiyat Fakültesi Camii, Kütüphane, Üniversite giriş kapılarının yapımı ve alt yapı çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaşan Rektörümüz, 2018 yılında ise 50 bin metrekarelik Botanik Bahçesi ve 14 bin metrekarelik Spor Bilimleri Fakültesi Binasının ise ihale süreçlerinin başlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Rektörümüz son iki yılda Üniversitemizin; öğrenci sayısını %35, personel sayısını %15, öğretim üyelerine verilen desteği %70, öğrencilere verilen desteği %30, genel bütçeyi %55, hastane performansını %30 ve toplam kapalı alan oranını %20 artırdıklarının altını çizdi.

Üniversitemizdeki yeni uygulamalar hakkında da bilgiler veren Rektörümüz, öğrencilerimizin giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Kızılay’ın desteğiyle “DÜ-Butik” mağazası ile Üniversitemizin kurumsal ürünlerin satışının gerçekleştirileceği “DÜ-kkan” mağazasını kurduklarını ifade etti. “DÜ-Mobil” uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyen Rektörümüz, öğrencilerimizin hayatını kolaylaştıran “DÜ-Kart”ı da kullanıma sunduklarını dillendirerek 2 bin öğrencimize ücretsiz kurs düzenlediklerini ve Kantin Buluşması adı altında öğrencilerle bir araya geldiklerini sözlerine ekledi.

Açık Kapı Günü ve Rektör Öğrenci Buluşması uygulamalarına devam ettiklerini belirten Rektörümüz, Üniversitemizin başarı sıralamalarıyla sunumunu sürdürdü. URAP kapsamında Tüm Üniversiteler Genel Sıralaması’nda 5 sıra yükselerek ilk 50 içerisinde yer alan Üniversitemizin, Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi Endeksinde 35. sıra ile ilk 50’ye girme başarısı gösterdiğine dikkat çekti. Akademik teşvik bazlı sıralamada 10 sıra birden yükselerek 15. sırada bulunan Üniversitemizin; İNOVALİG 2017’de 971 başvuru arasından 16.’lığı elde ettiğini ve dünya çapındaki en yeşil kampüsler arasında ise 619 dünya üniversitesi arasına giren Türk üniversiteleri içerisinde 17. sırada yer alarak ilimizi gururlandırdığını dile getirdi.

Bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma çalışmaları için Üniversitemize, 73 milyon 247 bin TL’lik dev bir bütçe tahsis edildiğine dikkat çeken Rektörümüz, bu bütçenin Düzce’nin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmak için harcanacağı müjdesini verdi.Üniversitemizin akademik birimleri ile araştırma merkezlerinin başarıları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.