06 Kasım 2017

Hastanemiz Nütrisyon Komitesi tarafından “Enteral-Parenteral Beslenme” konulu bir panel düzenlendi.

Hastanemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Başhekim Yardımcısı ve Nütrisyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan’ın yaptığı panele; Hastanemiz akademik, idari personelleri, sağlık çalışanları ile öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Panelde; Prof. Dr.  İlknur Arslanoğlu “Çocuklarda Parenteral Beslenme”, Doç. Dr. Gülbin Sezen “Parenteral Beslenme”, Yrd. Doç. Dr. Türkay Akbaş “Enteral Beslenme” ve Yrd. Doç. Dr. Önder Kılıçaslan ise “Çocuklarda Enteral Beslenme” başlıklı konuları katılımcılarla paylaştılar.

Hastanemizde tedavi gören hastaların beslenmesinin,  tedavi sürecine etkilerinin konuşulduğu panelde, yanlış ve yetersiz beslenmenin  yol açabileceği durumlar üzerinde duruldu. Panelistler, hastaların doğru zamanda, doğru yöntemle yeterli beslenmesinin, oluşabilecek komplikasyonların önüne geçebileceği ve iyileşmeyi hızlandıracağı vurgusunda bulundu.

Yetişkinlerde ve çocuklarda enteral ve parenteral beslenmenin gerekli görüldüğü durumlar, beslenme şeklinin seçimi , uygulama yeri ve şekli gibi başlıklarda bilgiler paylaşan panelistler, komplikasyonlar ve dikkat edilmesi gereken hususları sunumlar eşliğinde aktardı.

“Enteral-Parenteral Beslenme” başlıklı program, katılımcıların merak ettiği soruların panelistler tarafından yanıtlamasının ardından sona erdi.