23 Ekim 2017

3 yaşındaki kanser hastası Leyla’nın hiç bisiklete binemeden hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ‘Leyla’dan Sonra’ hareketine; Tıp Fakültesi öğrencileri de dahil oldu.

'1 çocuk 1 dilek' sloganıyla yola çıkan ‘Leyla’dan Sonra’ hareketinin gönüllü elçileri olan 45 Tıp Fakültesi Öğrencisi, kronik rahatsızlığından dolayı hastanemiz pediatri servisinde tedavi gören çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmede aracı oluyor. Türkiye’de 44 fakültenin katıldığı gönüllü iyilik hareketine dahil olan fakültemiz öğrencileri, ailelerin iznini alıp çocuklarla  vakit geçirerek dileklerini soruyor. Sosyal medya üzerinden paylaşılan dilekler, yardımseverler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Para yardımı kabul edilmeyen proje kapsamında, gönderilen hediyenin çocuklara tesliminde çekilen fotoğraflar, daha sonra yardımseverle paylaşılıyor.

Hastanemizde hastalıkla mücadele eden miniklerle sürekli iletişim halinde olan geleceğin doktorları,  kuruluşla irtibat halinde olan bağışçılar aracılığıyla bugüne kadar 12 çocuk hastamızın dileklerini gerçekleştirdi. Tıp Fakültemizde eğitim gören öğrencilerimiz; proje kapsamında bisiklet, bebek, araba, imzalı forma gibi çeşitli eşyalar talep eden miniklere hediyelerini teslim etti.

‘Leyla’dan sonra’ hareketi nedir?

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde eğitim gören 3 öğrenci, staj sırasında tanıdıkları 3,5 yaşındaki lösemi hastası Leyla'nın bisiklet isteğini yerine getirmek için girişimde bulunmuş ancak işlemler sürerken küçük kız hayatını kaybetmişti. Öğrenciler, kızın hatırasını yaşatmak için "Leyla'dan Sonra" adlı projeyi başlatmıştı.