14 Eylül 2017

Hastanemizde personeli olası bir afet ve acil duruma hazırlamak, bilinçlendirmek ve ekip çalışmasını pekiştirmek amacıyla kırmızı kod tatbikatı yapıldı.

Kırmızı Kod Talimatı kapsamında  yapılan tatbikat senaryo gereği  12.09.2017 tarihinde saat 16.00’da B Blok zemin katta yer alan Kulak Burun Boğaz servisinde başladı. Kulak Burun Boğaz servisinde görevli sekreter,  çıkan yangın nedeniyle hastane santralini aradı. Hastane santrali yangın ihbarını alır almaz kırmızı kod anonsu yaparak tüm hastanenin yangından haberdar olmasını sağladı.

Hastanemiz Kırmızı Kod ekibi hemen yangın söndürücüleri alarak yangına gerekli müdahaleyi yaparken, tahliye imkanı olmayan hastalar da kurtarma ekibi personeli tarafından sedye ve tekerlekli sandalye ile tahliye edildi.  Teknik servis olay yerinin teknik donanımı için gerekli tedbirleri alırken, asansörlerin kontrolü yapılarak kullanılmaması konusunda uyarı yapıldı.

Yangının saat 16.15 itibariyle kontrol altına alınması ve hastaların sorunsuz bir şekilde güvenli bölgeye tahliye edilmesiyle  tatbikat sona erdi. Hastanemiz Başhekim yardımcıları Prof. Dr. Bora Büken ve Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya’nın  da takip ettiği tatbikatın eksikliklerin fark edilmesi açısından önemli olduğu vurgulanırken, tatbikata katılan personele teşekkür edildi.