23 Ağustos 2017

* Cildiniz Uzman Doktorlarımıza Emanet

*Yard. Doç. Dr. Emin Özlü, Dermatoloji Birimini Anlattı

Üniversitemiz Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dermatoloji Anabilim Başkanı Yard. Doç. Dr. Emin Özlü, hastanemiz dermatoloji birimi hakkında önemli bilgiler verdi.

Yard. Doç. Dr. Özlü, hastanemiz Dermatoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyeleri , asistanlar ve  diğer çalışanlarla birlikte halkımıza en iyi tedaviyi sunmak adına ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini dile getirdi.

“Polikliniğimiz hafta içi hergün aktif hizmet vermektedir”

Üniversitemiz Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dermatoloji Anabilim Biliminin yataklı tanı ve tedavi birimi, poliklinik birimleri, fototerapi ünitesi, lazer ve dermatoskopi ünitesi ile  kozmetik-estetik dermatoloji ünitesinden oluştuğunu ifade eden  Yard. Doç. Dr. Özlü, “ Polikliniğimizde öğretim üyeleri ve doktorlarımız hafta içi hergün aktif hizmet vermektedir. Sedef hastalığı, vitiligo yani beyazlama hastalığı, beçet hastalığı, akne, alerjik deri hastalıkları ve deri kanserleri gibi uzun süre yakından takip gerektiren cilt hastalıklarının takibi ve tedavisi yapılmaktadır. Ayrıca anabilimdalımızda cinsel yolla bulaşabilen hastalıklara tanı konulmakta ve tedavileri yapılmakta ve takip edilmektedir.”dedi.

“Kliniğimizde Kapsamlı Bir Fototerapi Ünitesi  Mevcut”

Dermatoloji kliniğinde kapsamlı bir fototerapi ünitesinin  mevcut olduğuna dikkat çeken Dermatoloji Anabilim Başkanı Yard. Doç. Dr. Özlü, “Fototerapi tedavisi güneş ışığının tedavi edici dalga boylarını üretebilen ultraviyole lambaları (UVB veya UVA) kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Fototerapi Ünitemizde tüm vücuda uygulama yapılan ultraviyole kabinlerimiz, vücudun belli bir bölgesine uygulama yapılan lokal UVA, lokal UVB veren cihazlarımız mevcuttur. Fototerapi ünitemizde psoriazis yani sedef hastalığı, beyazlama hastalığı olarak bilinen vitiligo, deri lenfomaları ve daha birçok cilt hastalığını tedavi edebilmekteyiz.”ifadesini kullandı.

“Yakında hastalarımızı lazer ile tedavi edebilme imkanına sahip olacağız.”

Yard. Doç. Dr. Özlü, ayrıca  Dermatoloji Anabilimdalının deneyimli ekibi tarafından alerjik deri hastalıklarına yönelik, yama testi ve otolog serum deri testi uygulamaları yapıldığını da sözlerine ekledi. Yard. Doç. Dr. Özlü, “Polikliniğimizde bulunan lazer özellikle damarsal lezyonlarda kullanılmakta olup, toplar damarlarda yetmezlik sonucu oluşan yüzeyel varisler, kiraz benler, yüzdeki ince kılcal damar çatlamaları ve doğumdan beri olan damar benleri gibi birçok damarsal lezyonda başarıyla kullanılmaktadır. Ayrıca leke ve dövme silme tedavilerinde kullanılabilecek lazer cihazını da yakın zamanda kliniğimize almayı planlıyoruz. Böylece cilt lekeleri ve dövmelerini sildirmek isteyen hastalarımızı da lazer ile tedavi edebilme imkanına sahip olacağız.” Diye konuştu.

“Hastalarımızın Tüm Vücut Ben Haritalarını Çıkarabiliyoruz”

Poliklinik odasında mevcut olan el dermoskoplarıyla benlerin risk değerlendirmesini yapabildiklerine işaret eden Yard. Doç. Dr. Emin Özlü, ayrıca bilgisayarlı dermoskopi aletiyle hastaların tüm vücut ben haritalarının çıkarılıp  kaydedilerek hastaların takip edildiğini kaydetti.

Dermatoloji Anabilim Başkanı Yard. Doç. Dr. Emin Özlü, dermatoloji polikliniğinde elektrokoter ve kriyoterapi yöntemleri ile siğil, yaşlılık beni, et benleri gibi birçok hastalık tedavi edildiğini, derinin iyi ve kötü huylu lezyonlarından cilt biyopsilerinin alındığını, sivilce ve leke tedavileri için seçilmiş hastalara kimyasal peeling tedavisinin uygulandığını da sözlerine ekledi.

“Kozmetik dermatoloji ünitemiz hizmet vermeye başladı.”

Son yıllarda yaygınlaşan estetik ve kozmetik dermatoloji alanındaki uygulamaların hastanemiz Dermatoloji Anabilim Dalı’nda da yapılmaya başlandığına dikkat çeken Dermatoloji Anabilim Başkanı Yard. Doç. Dr. Özlü, “Kozmetik dermatoloji ünitemizde peeling işlemi, kırışıklık tedavisinde kullanılan Botox tedavisi ve dolgu maddeleri enjeksiyonlarını uygulamaktayız. Özellikle saç dökülmesi tedavisi ve cilt gençleştirme amacıyla mezoterapi ve PRP uygulamaları yapmaktayız. Ayrıca koltuk altı, el ve ayakta aşırı terlemesi olan hastalarımıza da botox tedavisini uygulamaktayız. Hastalarımıza Üniversite Hastanesi ortamında kozmetik ve estetik dermatoloji alanında hizmet vermenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Estetik dermatoloji alanındaki hizmetlerimize artan bir şekilde devam edeceğiz. Hastalarımıza daha fazla faydalı olabilmek ve daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımıza büyük bir hızla devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Yard. Doç. Dr. Özlü’nün Çalışma Alanları ve Bilimsel Yayınları
Ağırlıklı olarak sedef hastalığı (psoriazis), akne (ergenlik sivilcesi) ve alerjik deri hastalıları ile ilgilenen ve bu konu üzerinde çalışmaları olan Üniversitemiz Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dermatoloji Anabilim Başkanı Yard. Doç. Dr. Emin Özlü'nün Uluslararası dergilerde yayınlanmış 27, Ulusal dergilerde yayınlanmış 11 makalesi bulunmaktadır. Ayrıca Dr. Özlü'nün yurtdışı kongrelerde sunulan 51, yurtiçi kongrelerde sunulan 37 bildirisi yer almaktadır.