18 Ağustos 2017

Hastanemizde Gastroenteroloji Hizmeti Başladı

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Gastroenteroloji uzmanı olarak göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun,  Gastroenteroloji Bilim Dalı hakkında önemli bilgiler verdi.

Gastroenteroloji’nin, İç Hastalıkları Anabilim dalının bir yan dalı olduğunu, temel olarak da sindirim sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile ilgilendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Torun, yemek borusu, mide, ince bağırsaklar, kalın bağırsaklar, karaciğer, safra yolları ve pankreas organlarına ait hastalıkları Gastroenteroloji Dalı’nın incelediğini söyledi.

Hastanemizde; Endoskopi, Gastroskopi, Rektosigmoidoskopi, Kolonoskopi işlemleri yapılıyor

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yataklı servis, Gastroenteroloji Polikliniği ve Endoskopi Ünitesinin mevcut olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun, “Endoskopi Ünitesinde; Gastroskopi, rektosigmoidoskopi ve  kolonoskopi işlemleri yapılmaktadır. Bu ünitede tanısal işlemler haricinde beslenemeyen hastaların midesine endoskopik olarak tüp yerleştirilmesi, yemek borusu, mide ve kalın bağırsaklardaki tıkanıklıkların balon, buji veya stent ile açılması, yemek borusu ya da midedeki yabancı cisimlerin çıkarılması, mide kanamaların çeşitli endoskopik yöntemlerle durdurulması, mide ve bağırsaklarda bulunan ve tedavi edilmezse kansere neden olabilen poliplerin çıkarılması gibi işlemler yapılmaktadır. Ayrıca servisimizde karaciğer biyopsisi yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

ERCP Ünitesi açılacak

Yakın zamanda açılması planlanan ERCP Ünitesinde ise safra yolları ve pankreas kanalındaki hastalıkların tanı ve tedavisinin endoskopi ve röntgenin birlikte kullanıldığı bir yöntemle yapılabileceğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Torun, “Bunun için safra yolları ve pankreas kanalının bağırsaklara açıldığı yerden girilerek işlem yapılır. Bu yöntemle safra kanalındaki taşlar ameliyatsız olarak alınabilir, darlıklar balon ya da stent uygulamaları ile açılabilir. Türkiye genelinde belli sayıda merkezlerde yapılan bu işlemin Hastanemizde yapılacak olması, başka illere olan sevklerin önüne geçilebilecektir.” şeklinde konuştu.

Nasıl muayene olurum?

Gastroenteroloji Polikliniği’nde muayene olmak isteyen hastalarımız 0850 259 81 81 numaralı telefon ile veya e-randevu sistemi üzerinden randevu alabilirler.

Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun Kimdir?

02/04/1976 Artvin/ Yusufeli Doğumlu. 1999 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Y. Lisans, 2007 yılında Uludağ Üniversitesi İç Hastalıkları Bölümünde uzmanlığını, 2014 yılında Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gastroenteroloji Bölümünde tıpta yandal uzmanlığını aldı. 1999-2002 yılları arası Sakarya Küçücek Sağlık Ocağı’nda Pratisyen Hekim, 2002 – 2007 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümünde Araştırma Görevlisi, 2007-2008 yılları arasında Hakkari Dağ Komando Tugayı 30 Yataklı Seyyar Cerrahi Hastanesi’nde Tabip Asteğmen, 2008 – 2010 yılları arasında Çorum Kargı Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı, 2010 – 2014 Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gastroenteroloji Yandal Asistanlık, 2014 – 2017 arasında ise Bartın Devlet Hastanesinde Gastroenteroloji Uzmanı olarak görev yaptı.

Çalışma Alanları ve Bilimsel Yayınları

Çalışma alanları Terapötik endoskopi ve Endoskopik Retrograd Kolanjipankreatografi (ERCP) olan Yrd. Doç. Dr. Serkan Torun’un,  Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan 45 makalesi, Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan 8 bildirisi, Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan 10 makalesi, Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 27 bildirisi bulunmaktadır.