26 Mayıs 2017

Hastanemizde “Nütrisyonel Değerlendirme” Konferansı Düzenlendi. Hastanemizde Nisan ayında kurulan Nütrisyon ekibinin düzenlediği “Nütrisyonel Değerlendirme” başlıklı konferansta, hastaların beslenme durumu ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Hastanemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Üniversitemiz Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan yaparken, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fuat Çetin “Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi”, Yrd. Doç. Dr. Kürşad Öneç “Beslenme Durumu Skorlama”, Diyetisyen Tuğçe Uzun ise “Antropometrik Ölçümler” başlıklı konuları katılımcılarla paylaştılar. Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, Araştırma ve Uygulama Hastanemiz bünyesinde kurulan nütrisyonel ekibini; yetersiz beslenen hastalara müdahale etmek amacıyla doktor, diyetisyen ve nütrisyon hemşirelerinden oluşan bir müdahale grubu şeklinde tanımlayarak konferansın yararlı olması temennisinde bulundu. Nütrisyon (klinik) beslenmede; alınan besinler ile vücudun sağlığı arasındaki ilişkinin incelendiğine vurgu yapılarak vücut ağırlığının, obezitenin veya yetersiz beslenmenin değerlendirilmesinde başvurulan ana kriterlerinden birisi olduğu belirtildi. Ayrıca ağırlığın yanında vücudun yağ miktarı ve yağ dağılımının da dikkate alınması gereken diğer faktörlerden olduğu ifade edildi. Aşırı kilo kaybı ya da kilo alımında; ciddi depresyon, AIDS, kanser, kronik renal hastalık, aileden gelen genetik hastalıklar gibi birçok nedenin olabileceğine dikkat çeken konuşmacılar, hastaya müdahale etmeden önce koyulacak teşhisin önemine değindiler. Katılımcıların merak ettikleri konularda sordukları sorular konuşmacılar tarafından yanıtlanarak program sonlandırıldı.